Italiensk glass är kompakt och smakrik
Att äta en äkta italiensk glass är en gedigen smakupplevelse. Smakerna samspelar välbalanserat och konsistensen är fast. En liter gelato väger ca ett kilo och innehåller ca 20 % luft, medan en industriglass bara väger hälften och innehåller ända upp till 50 % luft. Detta gör att vår italienska glass från Dolce crema känns ”på riktigt”.
Vad är det som gör den italienska glassen så speciell?
- Grunden är ägg, mjölk, socker och smakämnen, men inte så mycket grädde och aldrig vatten. Fetthalten ligger vanligtvis på runt 8% mot minst 12% för industriell glass.
- Smakämnena är naturliga råvaror av högsta klass
- Ingredienserna blandas samman och värms till +60°C. Sedan ökas temperaturen långsamt för att pastörisera blandningen. Efter det får smeten vila i ungefär två timmar innan den till slut fryses in under mycket långsamt omrörning. Glassen får sin kompakta konsistens av att fettet fördelas jämnt och att bara en liten mängden luft vispas ned.
- Att göra en god italiensk glass är en konstform. Det är en balansakt mellan fetthalt och sötma, krämighet och luftighet, intensitet och finstämdhet.
Sorbet från Dolce Crema
Vi har även sorbet i sortimentet för dig som vill ha god smak utan grädde som ingrediens.