Mer info

Här kommer mer information om sommarens program. OBS sidan uppdateras kontinuerligt och förändringar sker. 


Tillgänglighet: Ramper finns, kontrastmarkeringar finns. Toalett inomhus, som är rymlig men inte helt tillgänglig för alla. Från mitten av maj finns handikapptoalett i form av en Bajamaja.My way träff

"Jag skulle tycka det var trevligt med en träff där jag vet att jag inte är ensam om att ha NPF" sa en av våra gäster. 

"Jag vill kunna dejta om jag vill, men kanske inte dejta utan bara vara." sa en annan, och då föddes idén om att ha en allmän träff med några avskilda bord där man kan dejta om man vill. 


Vi kallar det My Way träff. Det är en träff för vuxna med funktionshinder. Första gången, torsdagen den 16 juni, blir det en träff med musik och DJ.

Du som vill dejta får prova på att dejta i dejting-hörnan och sen berätta för oss om vad som kan bli bättre till nästa gång.


"Jag vill kunna gå undan och vila från intryck i en lugn hörna" var också ett önskemål. Så det kommer finnas en avdelning utan musik för den som vill sitta och vila en stund. 

Skriv och yoga

Tredagarskurser


Måndag-onsdag, kl. 8-12

vecka 25 (20-22 juni) eller vecka 28 (11-13 juli) Morgonyoga kl. 8-9 som är öppen för alla nivåer. Sedan äter vi en härlig frukost tillsammans. Efter frukost blir det skrivövningar. Vi arbetar främst med korta, snabba övningar och triggar igång kreativiteten genom olika stimuli. Som deltagare skriver du fram starka scener och berättelser genom gestaltningsövningar och intuitiva metoder. Tanken är att släppa prestationsångesten och hitta tillbaka till kreativitet och skrivlust.


Viktoria Myrén bor i Rönninge sedan tiotalet år tillbaka. Hon är utbildad skrivpedagog och jobbar bland annat för Skrivarakademin i Stockholm. Hon debuterade 2009 med den kritikerrosade I en familj finns inga fiender. Och i augusti kommer hennes fjärde roman Sköra varelser ut. Just nu går hon en lärlingsutbildning för att bli yogalärare (på Yogashala Stockholm) och när hon inte skriver eller yogar hänger hon gärna i stallet, med sina barn och familjens sex kaniner. 


Kursen är öppen för såväl nybörjare som vana.

Pris tre dagar, inklusive frukost: 1650 kr 


Seniorhäng

Varannan onsdag juni-augusti

20 juli

Skön eftermiddag med häng och dans där gästerna önskar låtar av alla slag.
Inledning kl. 16.15 med
Seniorsalsa: workshop för
nybörjare med legenden
Maria Llerena (ingår i entrén).

Entré från kl. 16.00
Pris 120 kr

31 aug

Allsång med Trädgårsensemblen! Ami Stålstierna leder allsången, och i andra passet fylls seniorhänget av
bossanova, mjukjazz och underbar stämning som
värmer långt framöver.

Entré från kl. 16.00
Konserten ca kl. 17.00
Pris: 120 kr

3 aug

Seniorhäng med DJ, dans och umgänge.
Kl. 16.30 samtal på scen med Arthur Graham om att skriva sin släkthistoria.


Entré från kl.16.00
Pris: 70 kr

Med reservation för förändringar.


Biljetter köper du på plats eller här på hemsidan! 

17 aug

Familjen Engberg gästar.
Allt från visor till standup. Gammal och nya generationer av Engbergarna spelar och underhåller.

Entré från kl. 16.00
Engbergarna ca kl.17.00
Pris: 120 kr

Köp biljett

Bill Öhrström med band

Lördag 20 augusti

Bill Öhrström är svensk blues ”Grand Old Man” och har jobbat med allt och alla, med oceaner av anekdoter att berätta om sina möten från sina karriärer både som musiker och fotomodell.  


Det blir dels allehanda klassiker, dels låtar ur albumet ”Ogift” som innehåller 10 nyskrivna låtar med blues på svenska, som släpptes i höstas. Välkommen att vara med om en kväll som uppgår i stunden, i en underbart närvarande varm blues. 


Entré 150 kr. 

Insläpp från kl.18.30 Konserten börjar vid 19.00 Lucas Tropical

11 juni - 23 juli - 13 augusti

Lucas är Rönninge-killen som älskar att ordna fest och vi på Glassbaren är glada över att ha skakat hand med honom om att lansera klubben som han själv drömt om: lite härlig tropisk stämning, bra musik med DJ, roliga drinkar och små påhitt som gör klubben personlig.

Åldersgräns 20 år. 


Lördag 11 juni

Lördag 23 juli

Lördag 13 augusti


Insläpp från kl. 18.00


Obs uppdateringar sker kontinuerligt. 

Sagor med Camilla

Några somriga söndagar

Berättarföreställningarna med Camilla Kulturpedagog har sakta vuxit till en viktig sommar-tradition för både barn och medföljande vuxna, där publiken dras med i berättelsernas väv. Camilla ser alltid till att berätta olika sagor eller säger olika gånger. 

Aktiviteten anordnas i samarbete med kulturföreningen MittForum och är gratis tack vare stöd från Salems kommun. 


Söndagen den 19 juni        kl. 11.00-11.30   Sagor för barn 3-6 år 
                                                 kl. 12.00-12.30 Sägner för barn 6-10 år 


Torsdagen den 30 juni       kl. 10.00-11.30 Aktiviteter och pyssel för barn med                                                funktionsnedsättning.


Söndagen den 3 juli            kl. 11.00-11.30   Sagor för barn 3-6 år
                                               kl. 12.00-12.30 Sägner för barn 6-10 år Söndagen den 14 augusti  kl. 11.00-11.30 Sagor för barn 3-6 år 
                                               kl. 12.00-12.30 Sägner för barn 6-10 år 


Eventuellt söndagen den 21 augusti: en extra berättarföreställning. Glassbaren och Camilla Kulturpedagog återkommer! 

Fokus på 11 juli

En dag om 11 juli-protesterna mot Kubas diktatur

Lördagen den 9 juli kl. 17.00 - 24.00 (Fri entré)


I Sverige är det många som har ett hum om situationen på Kuba, men inte mer än så. Med utställningen i trädgården och med kvällens program vill vi skapa större förståelse för upproret mot den kubanska diktaturen den 11 juli 2021, och hur kampen för demokrati på Kuba ser ut. Fri entré.  Programmet börjar ca kl.15.


Som exil-kuban är  Glassbarens Alexis Ferrer sen länge engagerad mot Castro-familjens diktatur på Kuba, och detta ihop med frun Susanne. I samarbete med Civil Right Defenders  och några kända profiler i motståndsrörelsen, bjuder vi in till en dag som sätter drömmen om demokrati på Kuba i fokus. 


Medverkande:


Erik Jennische- medvärd

Erik Jennische är Latinamerikachef på Civil Rights Defenders. Han har bott på Kuba och följt den kubanska demokratirörelsen sen 90-talet. Bland annat har han skrivit boken "Måste få polisen ur huvudet: ett reportage om Kuba".  Erik kommer berätta om Civil Rights Defenders arbete för att stödja demokratiska rörelser på Kuba. 

Martín Guevara förstod vid 10 års ålder att han var brorson till revolutionären Ernesto "Che" Guevara. Det var när han som inbjuden till sin farbror anlände till Havannas flygplats från Argentina "blev eskorterad av ett följe av män klädda i grönt och beväpnade med maskingevär" till lyxhotellet  Hilton Habana Libre. Efter att han publicerat boken om sin tid på Habana Libre utvisades Martin från Kuba 1988 .

Martins senaste bok "I skuggan av en myt" berättar om en barndom av privilegier som var typiska för den revolutionära aristokratin, och revolutionsbarnen följde med sina föräldrar på överdådiga middagar med kändisar och celebriteter. Men också skuggorna kan lida av sitt tillstånd.

Utställningen "Patria y Vida - Hemlandet och Livet"

I februari 2021 släpptes låten Patria y Vida - "Hemlandet och Livet" och i texten inbjuds till att inte ropa Castros devis "fosterlandet eller döden" utan i stället "Hemlandet och Livet". 

 Utställningen kommer finnas i Glassbarens trädgård under hela juli och den beskriver dagens situation på Kuba genom kontraster och historiska tillbakablickar, frågor och såklart hela texten till låten som 

Karneval med Maria Llerena

Söndag 10 juli och 24 juli

Maria Llerena är salsapionjären som under många år spritt dansglädje i Stockholm och fyllt barn och vuxnas liv med oemotståndliga rytmer.
I hennes karibiska karneval ingår rytmiska lekar, sånger och dans från Karibien, men även
välkända svenska barnsånger i karibisk tappning. Barnen får låna karnevalskläder, hattar och musikinstrument och det hela avslutas med ett karnevalståg. För alla åldrar!


Arrangeras i samarbete med föreningen MittForum med stöd av Salems kommun. 


Söndagen den 10 juli           kl. 17.00 Karibisk karneval med Maria Llerena


Söndagen den 24 juli          kl. 17.00 Karibisk karneval med Maria Llerena


Fri entré!

Årets kubafest

Lördag 30 juli

Diasmaris dans

Chiqui och Cristina

Emilio Estrada trio

DJ Walter Kuba

The Cuban project

Äntligen dags igen! Kom och njut av en härlig dos av kubansk mat och dryck, domino, livemusik, stämning och dans!


I entrébiljetten ingår:

-Workshop salsa för nybörjare med Chiqui och Cristina
-Dansuppvisning afrokubansk dans med Diasmaris dansgrup
-Salsabandet The Cuban Projekt med Emilio Estrada som gäst
-Ett hett dansgolv med DJ Walter Kuba

Opera-clowner

Söndag 7 augusti

Opera för hela familjen!


En operaföreställning som kärleksfullt och respektlöst driver med operakonstens traditionella manér men som hyllar dess vokala förebild. En familjeföreställning som berör alla åldrar - små barn, tonåringar, vuxna och pensionärer! Musik ur

bl a Carmen, Trollflöjten, Barberaren i Sevilla, Rusalka och Hoffmans äventyr.

I regi av Ika Nord.

Andrea Hagman - sopran
Hillevi Beg Niska - mezzosopran


Fri entré 

Arrangeras i tätt samarbete med föreningen MittForum med stöd av Salems kommun. 


Opera night in Rönninge

Fredag 12 augusti

Jeremy Carpenter och Henriikka Gröndahl med James Duddle på piano


Två härligt stora personligheter från operavärlden kommer till Rönninge och bjuder på några av sina egna opera-favoriter och kanske en operett eller pärla ur musikalernas historia.


Jeremy Carpenter, baryton från England, inledde karriären i Royal Opera House Covent Garden, han har sjungit i många operahus runtom i världen och är idag en viktig tillgång på Stockholms operascener. Han har sjungit som Don Giovanni, som Escamillo i Carmen och Giorgio Germont i La Traviata.


Sopranen Henriikka Gröndahl har med sin färg och nyansrika röst briljerat i roller som Musetta  i La Bohème och Firodilgi i Cosi Van Tutte. Hon har sjungit vid Kungliga Operan och Folkoperan i Stockholm och vid många kända operahus över hela Europa. 


Henrikka och Jeremy sjunger gärna konsert ihop och James Duddle är en underbar pianist på Kungliga Operan. Välkommen till en personlig och levande Opera Night!

Passa på och boka middag med opera eller bara sittplats. I entrébiljetten ingår ett glas dryck med litet tilltugg.

Workshop i Väst-afrikansk dans

lör 6 aug kl. 10.30 


Västafrikansk dans med danspedagogen, berättaren och artisten Fanta Yayo från Guinea. Dansklassen ackompanjeras av en musiker på djembe-trumma. Det kommer att bli en intensiv danskurs med kluriga koreografier och en härlig dos dansglädje!


Workshopen håller på i en timme.

Lilla lejon med Circus Tigerbrand

När vintern kryper närmare är det dags för flocken att dra sig söderut och nu påbörjas den långa vandringen. På vägen finns så mycket spännande att upptäcka. Lilla Lejon utforskar fjärilar, baubabfrukter, fåglar, elefanter och allt möjligt roligt som kommer i dess väg. Efter några dagar har Lilla lejon kommit så långt efter att flocken helt försvunnit ur sikte....


En föreställning om livets första upptäckter, äventyr och om känslan av att längta efter sina föräldrar. Lilla Lejon är lätt att tycka om och identifiera sig med. Med sin oförstörda öppenhet är Lilla Lejon det enda lejonet i flocken som lyckas få Pappa Lejon att skratta.


Som alltid i Cirkus Tigerbrands föreställningar lockas publiken att delta i leken/föreställningen, pröva tankar och interagera med pjäsens rollfigurer och påverka händelseförloppet.


För barn 2-5 år. Biljettpris: 80 kr/person. En kula italiensk glass ingår i en kär föreställning som kommer till Glassbaren för tredje året i rad.