Jazz jam

Övriga aktiviteter

När olika jazzmusiker och sångare samlas och bjuder in varandra till jam på scen, då kan publiken bara hänga med och njuta! Rönninge jazzjam har konceptet att en jazzgrupp inleder varje timme mellan 14 – 24 med att spela några låtar, och öppnar sen upp scenen för fler musiker som vill jamma improviserat och helt oförberett!


Klockan 18.30 ger Bluelight Voices en konsert på 45 minuter tillsammans med trion: på piano: Arne Tengstrand, bas: Mårten Korkman, trummor: André Borg. Därefter bjuds återigen in till jam tillsammans med Bluelight Voices samt efterföljande band/musiker.


Välkommen till Glassbaren i Rönninge som är en trädgårdsoas med scen, dansgolv och servering. Den ligger granne med pendelstationen i Rönninge. Om du kommer för att bara lyssna, eller väntar på att få spela, kan du ta en öl, vin eller en bit mat, och prisbelönt italiensk glass.


Inträdet är fritt, men det finns en frivillig swish-hatt som går direkt till musikerna som arrangerar denna musikfest.


För dig som vill jamma: ta med ditt instrument eller din sångröst, ta med noter eller ackord på de låtar du vill spela/sjunga under eftermiddagen och kvällen och kom! Piano, trummor och kontrabas finns att låna, andra instrument tar du med. Tanken med jammen är att spela (utan repetition), improvisera och ha kul! Under dagen och kvällen turas vi om på scenen och jammar på olika låtar i de grupper som uppstår spontant. Alla instrumentalister och vokalister löser av varandra.


Varje hel timme inleds med att ett nytt band spelar några låtar och bjuder upp flera jammare att delta. Du som spelar i ett jazzband som vill inleda en timmes jam, får gärna anmäla ditt intresse till maria.wolf@sll.se


Varmt välkommen!

önskar Maria Wolf i samarbete med Glassbaren i Rönninge och MittForumProgram (uppdateras löpande)


Mellan kl. 14.00 och 18.30

Öppen scen med böljande jam ledd av Maria Wolf


Kl. 18.30 

Konsert med

Bluelight Voices med jazztrio, och på piano: Arne Tengstrand, bas: Mårten Korkman, trummor: André Borg.


Efter konserten fortsätter jammet

så länge alla orkar eller till ca kl 24:00 

Bluelight Voices  

Johanna Romin, Maria Wolf & Helena Gyllenskepp


Bluelight voices bjuder på stämsång med snygga arrangemang, underfundiga texter och glimten i ögat. Bluelight voices är vokalgruppen som blandar jazz, pop och visa till ackompanjemang.